Over mij

Ik ben Alina, mama van 2 prachtige kinderen en partner van Kristof. Samen maakten we van onze thuis een echt paardenparadijs. Graag neem ik jullie mee in ons verhaal!

Ik heb altijd al graag met kinderen gewerkt. Dit geeft me ongelofelijk veel energie en inspiratie. Bij mijn studies verzorging koos ik dan ook voor een specialisatiejaar kinderverzorging.
Zo startte ik bij familiehulp. Na 10 jaar gezinszorg schakelde ik over naar kraamzorg. 8 jaar lang zorgde ik mee voor de baby's en de oudere broertjes of zusjes.


Na al die jaren voelde ik dat het tijd werd voor verandering. Paarden en pony's zijn altijd mijn passie geweest en nu was het eindelijk tijd om de sprong te wagen en mijn eigen dromen te volgen.

MIJN VERHAAL

Aangezien mijn ouders grote paardenliefhebbers zijn, groeide ik op tussen deze fantastische dieren.

Al op mijn 3 jaar kreeg ik mijn eigen Shetland pony, "Babetje". Een kleine zwarte parel die het begin was van mijn eigen ontdekkingsreis en waar ik alles van heb geleerd. Ik denk nog vaak terug aan de uren plezier die we op onze weg samen hebben beleefd.


Later startte ik met paardrijden op de manège "De Welkomhoeven". Elke vakantie met de vriendinnen vol enthousiasme stallen uitmesten, mee ponykampen organiseren, paarden verzorgen en uiteraard veel lachen.

Hier kreeg ik mijn eerste paard "Paris". Niet het makkelijkste paard, maar we vonden elkaar en na jaren hard trainen zijn we samen in de dressuur gegaan.

Op 27-jarige leeftijd ontmoette ik mijn partner Kristof. Samen besloten we onze paardendroom verder uit te werken.

We startten met het fokken van springpaarden. We verwelkomen jaarlijks enkele veulentjes die we verder opleiden tot jonge springpaarden.


De liefde voor paarden en al wat er bij komt kijken, geven we nu door aan onze eigen kinderen.
"Lennie" was de eerste pony van onze dochter Alicia. Zij startte met paardrijden op haar 4 jaar en traint vol overgave. Intussen gaat ze regelmatig op wedstrijd en zijn pony's en paarden niet meer uit haar leven weg te denken.

Matteo vindt het vooral heerlijk om te helpen met alle praktische zaken zoals het uitmesten van de stallen en het mee rondrijden met de tractor. Een echte hulp voor elk karwei.

Mijn droom


Ik wil graag mijn passie voor pony's en paarden delen met kinderen. Samen met hen op ontdekking gaan en hen op een luchtige, speelse manier deze prachtige dieren leren kennen. Ik wil kinderen leren zorg dragen voor de pony's en tegelijkertijd laten ervaren hoe het is om daarvoor dankbaarheid en liefde in de plaats te krijgen. Een plek waar zowel mens als dier tot rust kunnen komen.


Dat ik dit samen met mijn dochter kan doen, is het mooiste wat ik me kon wensen. De voldoening die we beiden halen uit het plezier op die kindergezichten, de energie die het ons geeft om samen leuke nieuwe dingen te bedenken: dit maakt ons écht gelukkig!

Spaanse roots


Welkom bij Casa Cavalo oftewel Huis van het paard!

Mijn grootvader was een Spanjaard en om die roots in ere te houden, hebben we de traditie de kinderen in de familie een Spaanse naam te geven. Zo kozen we bij onze eigen kinderen voor Alicia en Matteo. Het was voor mezelf dan ook een logische keuze om bij de opstart van dit project op zoek te gaan naar een naam in diezelfde sfeer.

Spanjaarden hebben een sterke passie voor paarden. Die voorliefde voelt dan ook als een mooi geschenk dat ik nog via mijn grootvader heb meegekregen.

Casa Cavalo is op deze manier echt een stukje van mijzelf én mijn familie, dat ik graag met jullie wil delen.