Initiatie

Wil je graag de basisbeginselen van paardrijden onder de knie krijgen?


Bij mij kan je terecht voor sessies leren paardrijden of een workshop (vanaf 6 jaar). Ik werk op maat en leg je alles zorgvuldig uit. We oefenen steeds op jouw tempo zodat je een zelfzekere ruiter kan worden.


DSC_4695
DSC_4627
DSC_4618

Leren paardrijden

Kinderen vanaf 6 jaar (tot 60 kg)

Bij ons kan je in een rustige omgeving de eerste stappen zetten in het paardrijden. Op je eigen tempo leer je de basis (omgaan met het materiaal, sturen, correcte houding, lichtrijden, longeren, stop-draf-galop, ...). We doen evenwichtsoefeningen zodat jij je volledig thuis voelt op een paard. Ik zorg voor een aanpak op maat en voldoende herhaling zodat je de kneepjes van het vak goed in de vingers krijgt.


Deze sessies zijn steeds 1 op 1 zodat ik voldoende aandacht kan besteden aan het juist aanleren van alle technieken.


Prijs:

  • €30 sessie van 1u
  • €40 sessie van 1,5u


Aantal deelnemers: max 1* deelnemer per sessie
*Er worden geen groepslessen aangeboden!


Praktisch:

  • Een sessie aanvragen kan via casacavalo2@gmail.com of telefonisch op 0469/21 51 81.
  • Tijdens schoolvakanties wordt de planning van de individuele lessen aangepast om de rust voor onze dieren te kunnen garanderen. Het kan dus zijn dat lessen niet of op een ander (samen besproken) moment zullen doorgaan.
  • Bij het paardrijden wordt er steeds een tok en een valvest gedragen ter bescherming. Ouders mogen aanwezig zijn tijdens de sessies, dit is niet verplicht.

Workshop

Je wilt graag starten met paardrijden maar geen idee hoe daaraan te beginnen? "Neem de pony maar uit de stal." Uh, hoe doe ik dat?


In een workshop van 3u neem ik je stap voor stap mee. Ik leg je uit hoe je veilig een pony/paard moet klaarmaken. Ook verzorging, materiaal, ... komen aan bod. We herhalen alles enkele keren zodat je er helemaal mee vertrouwd raakt. Als afsluiter kan je er voor kiezen om nog een ritje te maken op de pony of het paard.
Je kan dit individueel doen of gezellig samen met een vriendje of vriendin, broer of zus, mama of papa, ... .

Prijs:

  • Individueel: €90
  • Vanaf 2 deelnemers: €60 per deelnemer


Duur: 3u


Praktisch:

  • Volwassenen die deelnemen, doen dit in functie van het kind. Ze verzorgen mee de dieren, helpen bij het opzadelen, ... . Het effectieve rijden houden we voor de kinderen en jongeren (tot 60 kg).
  • Max aantal deelnemers: 3

Een workshop aanvragen kan via casacavalo2@gmail.com of telefonisch op 0469/21 51 81.


Bij het paardrijden worden er steeds een tok en valvest gedragen ter bescherming. Dit kan je gratis van ons gebruiken.