Ontmoet onze kudde

Graag stel ik jullie voor aan de pony's en paarden die we gebruiken tijdens de verschillende activiteiten. Ze hebben stuk voor stuk een eigen karakter, maar delen hun liefde voor kinderen. Hun zachtaardigheid en ervaring maken dat beginners of kindjes die een beetje meer aanmoediging nodig hebben, snel voor hen gewonnen zijn.

Opgelet: naargelang de activiteit die je kiest, zal er met bepaalde pony's gewerkt worden. Het is dus niet mogelijk om zelf te kiezen met welke pony je kind zal rijden.

Lennie

Shetlander merrie

1m05 groot

Bonte kleur

Lennie is de kleinste van onze kudde. Ze houdt ervan om uren lang geknuffeld en gepoetst te worden. Als beloning geniet ze graag van een heerlijk appeltje.
Dankzij haar zachtaardig karakter kunnen de allerkleinsten zich volledig laten gaan. Ze is altijd en overal geduldig met haar ruitertje.

Lennie doet mee met de knuffellessen.

Lucky Luke

Bruinschimmel ruin

1m12 groot - A pony

Hals, manen en staart zijn

bruin. Lichaam bruin met

witte vlekken

Lucky Luke of Loulou voor de vrienden.
Hij heeft een uniek karakter. Hij vindt alles fijn, zolang hij maar lekker in de watten gelegd wordt. Hij is dan ook een pony die we

gebruiken tijdens de knuffelsessies.
Wanneer we deelnemen aan evenementen (schoolfeest, ...) mag Loulou vaak mee zodat kinderen een ritje op hem kunnen maken.

Sky

Ruin

1m23 groot - B pony

Zwart

Sky is een echte deugniet. Hij geniet van uren plezier met de kinderen. Hij staat dan ook te trappelen als hij mag meedoen met de knuffelsessies.

Bij het rijden aan de hand, gedraagt hij zich voorbeeldig. Bij het los rijden durft hij zijn eigen zinnetje te volgen. Wanneer je naar links wilt, kiest hij misschien liever rechts. En wanneer hij een lekker stukje gras heeft ontdekt, zal hij toch proberen daar even van te smikkelen.

Harley

Ruin

1m47 - D pony

Bruin met witte neus

Een pony als Harley kom je niet zo vaak tegen, hij is er echt eentje uit de duizend. Niets is hem te veel. Het eerste waar hij van schrikt of opkijkt moet nog uitgevonden worden.
Dit maakt dat hij erg geschikt is voor het leren paardrijden, we zetten hem dan ook in tijdens de initiatielessen. Hij is de voorzichtigheid zelve en past zich aan aan zijn ruiter.

Vlinder

Merrie

1m10 - A pony

Vosbruine kleur met

witte manen

Vlinder is alles wat we zoeken in een pony. Ze

is rustig, geduldig en liefdevol tijdens het verzorgen. Ze is dan ook de ideale pony om mee te doen met zowel de knuffelsessies als met de initiatielessen. Ze is zeer voorzichtig en luistert goed naar onze jongste ruiters.

Bouly

Ruin

1m45 - D pony

Bruin-zwarte kleur met

grijze vlekken


Bouly zetten we in tijdens onze initiatielessen. Hij is een heel brave pony die zich perfect weet aan te passen aan zijn ruitertje. Bij beginners is hij erg voorzichtig, bij de wat meer ervaren ruiters mag het rijden al iets vlotter gaan.

Arie

Shetlander Ruin

1m - A pony

Zwart

Een andere ster tijdens onze knuffellessen is Arie. Hij is de kleinste pony in onze kudde en een echte knuffelbeer. Zijn kleine formaat maakt dat hij de harten van klein en groot met gemak verovert.

Hij laat zich met veel plezier in de watten leggen en versieren, hij geniet ervan om de kindjes een ritje te laten maken op zijn rug.

Spirit

Ruin

1m33 - C pony

Vosse kleur

Spirit is een ruin van 12 jaar.
Voor hij bij ons kwam, werd hij gebruikt als lespony voor kinderen met een mentale beperking. Hij heeft dus al heel wat ervaring en daardoor erg veel geduld. Hij is heel betrouwbaar en een plezier om mee te rijden.

Dat hij bovendien ook nog een plaatje voor het oog is, maakt dat hij zonder moeite alle harten steelt!

Star

Ruin

Mini Shetlander - 85 cm

Vosse kleur

Star is een ruin van 11 jaar. Hij is super mooi en schattig en een enorme knuffelbeer. Hij staat steeds geduldig te wachten tijdens zijn poets-beurt. Zijn prachtige lange manen maken van hem een echte hartenbreker.

Cloudy

Merrie

1m23 - B pony

Bruin-zwarte kleur

Cloudy is een ondeugende merrie van 13 jaar. We zetten haar in voor de iets meer ervaren ruitertjes die aan een nieuwe uitdaging toe zijn. Ze zet tijdens het rijden geen stap verkeerd en is heel braaf. Cloudy staat met veel plezier klaar voor alle ruitertjes die nood hebben aan een vlottere pony.

De rest van onze kudde

We hebben ook nog een aantal andere dieren in onze kudde die niet gebruikt worden tijdens de lessen. Graag stellen we ook hen even aan jullie voor! Ontmoet Dennis, Ivy en Kai.

Dennis


Dennis is een ruin van 1m24, de sportpony van Alicia. Het is een ware deugniet met een hart van goud. Met zijn prachtige ogen laat hij meteen zien wat hij fijn vindt (en wat niet).

Hij wordt graag geknuffeld en vertroeteld.

Af en toe durft deze brutus wel een kopstoot te geven. Dit maakt hem minder geschikt voor de lesjes. Maar net dat temperament maakt hem wel erg geschikt om samen met

Alicia de competitie aan te gaan!


Kai


Onze hond Kai, de mascotte van de stallen, mag zeker niet in deze voorstelling ontbreken.
Hij is een typische Jack Russell die graag mee op pad gaat wanneer we de paarden verzorgen. Hij is lief, aanhankelijk en wordt graag gegaaid. Hiervoor rolt hij zich dan telkens ook gewillig op zijn rug, je moest zijn buikje zo maar eens vergeten ... .
Wanneer je op bezoek komt, is hij de eerste om je al kwispelend en met de nodige likjes te ontvangen. Op deze manier laat hij je weten dat je welkom bent bij ons!
Ivy


Zij is een merrie van 1m34 (een C pony). Op dit moment zijn we haar nog volop aan het opleren zodat ook zij uiteindelijk mee kan doen met onze lesjes. Bij haar is eerlijkheid troef. Ze wordt zonder twijfel een mooie aanvulling voor de kinderen!


Opgelet: naargelang de activiteit die je kiest, zal er met bepaalde pony's gewerkt worden. Het is dus niet mogelijk om zelf te kiezen met welke pony je kind zal rijden.