Voorzieningen

Vanaf het weer het toelaat, gaan onze sessies volledig buiten door. Het verzorgen en opzadelen van onze pony's en paarden doen we dan op een fijn overdekt plekje waar we voldoende schaduw hebben. We hebben daar alle materiaal bij de hand om onze dieren stevig in de watten te leggen. Af en toe een fris briesje zorgt voor wat afkoeling bij zowel pony als ruiter.

In de winter doen we dit in onze serre.


De ritjes op de pony's en paarden doen we ofwel op de piste of in onze zeer rustige straat.


Doordat de stallen en weien achterin zijn gelegen, kan je bij ons volop genieten van de rust en stilte.

Onze paarden en pony's leven gedurende de hele zomer op de wei als kudde. Ze hebben allemaal een schuilstal en automatische drinkbakken zodat ze constant fris water krijgen. Voor ons is het belangrijk dat een paard of pony keuzevrijheid heeft. Ze beslissen zelf of ze binnen of buiten gaan, of ze spelen of rusten. Het geluk van de dieren staat steeds voorop. De geweldige band die we op deze manier met hen krijgen, is de beste bevestiging van onze aanpak.
Tijdens de wintermaanden maken we gebruik van de winterpaddocks.

Voor de feestjes hebben we nog een aparte ruimte in onze serre. Plaats genoeg om creatief aan de slag te gaan (uiteraard in thema), de cadeautjes uit te pakken of om een rustig spelletje te spelen.


Grotere spelletjes (balkjes springen, lasso werpen, ...), het verzorgen van de pony's en de ritjes gaan buiten door. Hebben we toch heel veel pech met het weer, dan hebben we nog voldoende plaats in de serre om toch beschut met de dieren bezig te zijn.